Appeltaart met Calvados

Appeltaart met Calvados

Ingrediënten

  • Zanddeeg dat u de avond voordien hebt klaargemaakt met 400 g bloem, 100 g suiker, 3 eigelen
  • 200 g boter en een snuifje zout
  • 600 g renetappels
  • 1/2 onbehandelde sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 30 g amandelschilfers
  • 5 cl Calvados
  • 30 g boter
  • 30 g poedersuiker

Bereiding

Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Bak ze in 30 g boter. Verwarm de oven voor (thermostaat 5 – 150 °C). Doe het zanddeeg in een beboterde taartvorm en doorprik met een vork. Schik de stukjes appel op het deeg en versier de taart bovenaan met enkele mooie plakjes appel. Bak 25 minuten lang in de oven. Besprenkel de taart halverwege het bakken met de sinaasappelschil, het sap van een halve citroen en 30 g poedersuiker, en flambeer met Calvados. Bak de taart verder en dien lauwwarm op besprenkeld met amandelschilfers.