Het vijf generaties oude familiebedrijf Le Clos de la Hurvanière is gevestigd in Normandië in de Pays d’Auge, ten zuiden van Lisieux. Verspreid over 23 hectare vinden we meer dan 5.600 appelbomen (17 hectare met hoogstambomen, 6 hectare met laagstambomen) op het landgoed. Voorafgaande aan de vergisting van oktober tot december worden de appelen handmatig gesorteerd. De drie kleine alambic’s van de distilleerderij zijn al erg oud en worden nog steeds met hout gestookt. Met andere woorden: dit is de grote klassieke methode waarop de Calvados AOP Pays d’Auge van oudsher wordt gemaakt. Eenmaal uit de alambic begint de Calvados zijn ouderingscyclus. De toegepaste blending is het resultaat van vijf generaties die elk voor zich specifieke methodes hebben uitgekiend en die hebben geleid tot het huidige proces. Om een fruitgedreven Calvados te maken, gebruiken ze voornamelijk oude eikenhouten vaten, de meeste zelfs ouder dan honderd jaar. In het totaal heeft het huis er meer dan 330. De vaten worden nooit helemaal leeggemaakt waardoor er bij elke blending altijd wat Calvados van een eerdere jaargang overblijft (de Réserve van 3 jaar oud bevat dus ook Calvados die 6 of 7 jaar oud is).

Deze traditionele methodes van ouderen verrijken de assemblages met complexe aroma’s, een mooie concentratie en een unieke smaakdiepte. Er worden Calvados aangeboden van 3, 8 en 15 jaar oud en zelfs Calvados van meer dan 15 jaar oud zoals de Vénérable, Âge d’Or, Doyen d’Âge, Réserve Ancestrale en de Réserve du Clos.

Contact

Calvados Roger Groult
M. Jean-Roger Groult
Clos de la Hurvanière
14290 Saint Cyr du Ronceray
Tel. +33 (0)2 31 63 71 53
Fax +33 (0)2 31 63 90 77
www.calvados-groult.com
contact@calvados-groult.com

Invoerder

Soulwines Agencies
Tel. +32 (0)3 288 60 47
office@soulwines.com
www.soulwines.com
Contact: Karine Sassier