Voor een tiental cupcakes (naargelang het volume van de gietvormpjes)

Ingrediënten

• 2 eieren
• 100 g suiker
• 120 g bloem
• 5 g bakkersgist
• 120 g gesmolten boter
• 100 g witte chocolade
• 1 appel type ‘reinette’
• 5 cl Calvados
• 10 g boter

Versiering van de cupcake
• 50g bloemsuiker
• 5cl Calvados
• 25g boter

Bereiding

De appel schillen en vervolgens in kleine blokjes snijden van 1/2 cm. De blokjes sauteren in een pan met 20g boter en besprenkelen met Calvados. De appelblokjes licht laten kleuren maar wel krokant houden. Opzij houden.
Voor de cupcakes: de eieren en de suiker blancheren. Gist en bloem toevoegen. De boter en de witte chocolade samen laten smelten in bain marie.
Ook de appeltjes eronder mengen.
De verkregen mix in de vormpjes gieten en 15 minuten in de oven laten bakken tegen 180°C. Uit de oven halen en laten afkoelen.
Voor de versiering van de cupcake, de bloemsuiker mengen met de zachte boter en er wat Calvados aan toevoegen. Deze mengeling gaat in een spuitzakje.
Wanneer de cupcakes afgekoeld zijn, uit de vormpjes halen en versieren met de mengeling in het spuitzakje.
Serveren met een overheerlijk glaasje Calvados!