In een landbouwexploitatie in de regio Bessin die meer dan een eeuw op de teller heeft, vinden we het Domaine de la Flaguerie. De regio is behalve rijk aan appelbomen ook interessant vanuit toeristisch perspectief en dan denken we bijvoorbeeld aan Bayeux en zijn tapisserie, de landingsplaatsen van de geallieerden in Normandië of de Memorial van Caen. De appelbomen van hun kant zorgden voor de productie van cider, pommeau de Normandie en calvados op Domaine de la Flaguerie.
Tegenwoordig runt René Petrich meer dan 20 hectare boomgaard, mooi verdeeld tussen hoogstammen en laagstammen, op een kalk-kleibodem die amper bedekt is door oppervlaktegrond. Dit typische Bessin-terroir is perfect voor biolandbouw, waarvan Flaguerie een van de voortrekkers is. René is erg begaan met de kwaliteit van zijn appelen evenals met de nieuwe installaties die hem toelaten de best mogelijk kwaliteit te garanderen bij de omzetting van het fruit. Naar de klanten toe draagt hij transparantie hoog in het vaandel en dat is de reden waarom hij gedetailleerde uitleg zoals de exacte ouderdom van de calvados meegeeft op de labels. De opbrengst van de boomgaard laat hem toe om het gehalte van zure, halfzure en zoete appelsoorten perfect af te stemmen op de verschillende ciderproducten van het huis. Meer dan 13.000 nieuwsgierigen (waarvan een kwart afkomstig uit België) komen jaarlijks op bezoek bij hun favoriete cider- en calvadosproducent René om te ontdekken hoe hij zijn 2 tot 30 jaar oude Calvados produceert en laat rijpen in de kelders.

Contact

Domaine de la Flaguerie
M. Anthony Bouisset
Rue du Lieu Moussard
14250 Ducy Sainte Marguerite
Tel. +33 (0)2 31 80 28 65
www.domaine-flaguerie.fr
info@domaine-flaguerie.fr

Invoerder

Biodyvino
15, Schelselei
2630 Aartselaar
Tel. +32 (0)3 312 24 38
Gsm +32 (0)486 11 09 85
www.biodyvino.be
david@biodyvino.be