Ingrediënten

  • 400 g kalfsvlees (onglet of longhaas)
  • 1 bos wortelen met loof
  • 1 bos knolraapjes met loof
  • 1 bosuitjes met loof
  • 1 bakje mini-maisstengels (of in bokaal)
  • 1 bosje verse koriander
  • 150 g oesterzwammen
  • 15 cl calvados
  • ¼ liter kalfsfond
  • 2 fijngehakte knoflookteentjes
  • 30 gegrilde amandelschilfers en pistaches

Voorbereiding

Schil alle groenten, met behoud van telkens een klein stukje loof.
Pluk de blaadjes van de koriander.
Blancheer elke groentesoort apart in gezouten kokend water.
Zorg ervoor dat de groenten nog heel krokant zijn.
Snijd het kalfsvlees (longhaas) in reepjes van ongeveer 2 cm dik.
Snijd de oesterzwammen in reepjes.

Bereiding

In de wok, bak het kalfsvlees in hete olijfolie.
Flambeer met calvados.
Voeg de fijngehakte knoflook toe, de minigroenten en de oesterzwammen.
Blijf roerbakken en voeg de kalfsfond toe.
Laat verder sudderen/inkoken tot er een stroopachtige textuur rond het vlees en de groenten zit.
Voeg helemaal op het einde de verse koriander toe en verdeel over diepe borden. Bestrooi met gegrilde amandelschilfers en pistaches.