De confrontatie van de ‘warme’ smaak van vanille met de levendigheid van jonge Calvados, de pittige smaak van gember en limoen. Het resultaat is een merkwaardig evenwicht waar de suiker nooit de bovenhand krijgt op de andere smaken. De degustatie van deze cocktail wekt een zachte nostalgie op, eigen aan de lange zomeravonden waar de tijd even lijkt stil te staan. Een creatie van Sullivan Doh.

Ingrediënten

  • 1 geplet stukje gember
  • 1/4 stokje vanille
  • 2 cl vers limoensap
  • 2 cl vers ananassap
  • 2 cl suikersiroop*
  • 4,5 cl Calvados VS
  • 1,5 cl eiwit

Recept

Deze cocktail wordt een eerste keer met ijs erin geschud en vervolgens nog eens zonder, kwestie van het eiwit mooi romig te laten schuimen. Filteren om de vanillestokjes weg te houden uit het glas. Serveren in een tulpvormig coupette glas.

*Voor de suikersiroop: één volume suiker voor één volume water.