Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 peren (type Williams)
  • 1/2 citroen
  • 1 fles cider Pays d’Auge
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 50 g hazelnootpoeder
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 sterretjes steranijs
  • 50 g rozijnen
  • 100 g verse room 35% vetgehalte
  • 4 cl Calvados

Bereiding

Schil de peren en besprenkel met citroen.
Verwarm de cider Pays d’Auge met de suiker.
Van zodra de cider kookt, voeg er de peren bij en laat ongeveer 20 min. sudderen.
Haal de peren eruit en houd warm.
Voeg de hazelnootpoeder, rozemarijn, steranijs en rozijnen bij de warme cider en laat tot 3/4 inkoken. Voeg daar beetje bij beetje de verse room en de calvados bij. Leg de warme peer in een diep bord en werk af met de hazelnootsaus.