Voor 4 personen

Ingrediënten

• 4 kg St-Jacobsschelpen (of 5 stuks/ persoon)
• 200 g rode biet geroosterd
• 1 granaatappel
• 1 gemberwortel
• 1 rode ui
• 5 cl Calvados
• 100 g koraallinzen
• Chinese garnaalsaus (vindt men op het oosterse schap)
• 1 dl balsamico
• Grof zeezout
• Rode Sechuan peper

Voorbereiding

Ui en rode biet schillen. Rode biet op smaak brengen met Calvados, grof zeezout, balsamico en de Chinese garnaalsaus.
De koraallinzen koken in een ongezouten water. 15 minuten laten sudderen en pas de laatste 5 minuten zout toevoegen.
De Sint-Jacobsvruchten uit de schelp halen en aan weerszijden bakken (2 minuten langs elke zijde) samen met de ui.
De gember raspen. De granaatappel in de lengte doormidden snijden en met de rug van een kleine lepel op de schil slaan zodat de pitten (ook wel ‘robijnen’ genoemd) eruit vallen zonder dat ze geplet raken. Opzij houden.

Bordschikking

De Sint-Jacobsvruchten op de 4 uiteinden van het bord plaatsen. In het midden de biet aanbrengen, daar rond de linzen en tenslotte de ui. De schotel bestrooien met de granaatappelpitten en de gember. Opdienen.