Tijgergarnalen in curry, cocosmelk en jonge Calvados (fine)

Tijgergarnalen in curry, cocosmelk en jonge Calvados (fine)

Voor 4 personen

Ingrediënten

    • • 12 volledige tijgergarnalen (met kop)
    • 2 takjes vers citroengras
    • • 1 koffielepel currypasta
      • 1 koffielepel tomatenconcentraat
      • 50 g verse gember
      • 1/4 l cocosmelk
      • 12 groene aspergepunten
      • 200 g erwtjes
      • 100 g gekuiste tuinbonen
      • 25 cl Calvados
      • 1 groene appel (granny smith)
      • Basiliumblaadjes

  • Bereiding

    Kuis de garnalen (ontdoe ze van het darmkanaal) door een insnijding in de rugzijde. 1 uur koud laten marineren met de helft van de Calvados. Een kookpan opwarmen en de garnaalkoppen en schalen erin aanbakken. Alles pletten om het sap te recupereren. Flamberen met de andere helft van de Calvados. Citroengras en stukjes gember toevoegen. Dit alles glazig laten worden in de pan. Ook tomatenconcentraat en currypasta bijvoegen. Water toevoegen tot de schalen onder water staan. 1 uur zachtjes laten inkoken.
    De aspergepunten, erwten en tuinbonen blancheren in kokend water. Nadien afgieten en laten schrikken met koud water. De tuinbonen ontdoen van hun tweede schil.
    De bouillon van garnaalkoppen zeven. Nog tot ¾ laten inkoken en vervolgens de cocosmelk toevoegen. Nog verder laten inkoken tot de saus dik wordt. De garnalen en hun marinade bij de bouillon voegen en 5 minuten op temperatuur brengen op een zacht vuur. Vervolgens ook de groentjes bijvoegen met enkele basilicumblaadjes. Apart een julienne van appel overgieten met Calvados ‘fine’. Serveren in diepe borden zoals een soep en de julienne aanbrengen ter versiering.