Varkenshaasje met een Calvadossausje door Koken op hakken

Varkenshaasje met een Calvadossausje door Koken op hakken

Ingrediënten:

  • 600 gr varkenshaasje
  • 500 ml bruine fond
  • 3 el balsamico
  • 4 el Calvados
  • 3 el honing
  • gedroogde tijm
  • 500 gr zoete aardappel
  • 2 eidooiers
  • 1 bussel jonge wortelen
  • peper 
  • zout
  • boter
  • olijfolie

Recept:

Snijd het loof van de jonge wortelen en schrob ze vervolgens schoon. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en gedroogde tijm. Rooster ze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Doe de bruine fond samen met de balsamico, de Calvados, de honing en wat gedroogde tijm in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat ietwat inkoken.

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en prak de zoete aardappelen fijn. Meng er twee eidooiers, peper en zout onder. Doe de puree in een spuitzak met daarin een gekarteld spuitmondje en spuit toefjes puree op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats bij de wortels in de oven gedurende 10 minuutjes.

Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Bak het in een klontje boter (bakwijze naar keuze).

Snijd het varkenshaasje in plakjes en serveer het samen met de geroosterde wortelen, de pommes duchesse van zoete aardappel en het Calvadossausje.

Quote van Stéphanie Bex : “De perfecte harmonie tussen het edelste stukje vlees van het varken en de frisse fruitaccenten van een Calvados toveren dit eenvoudig recept om in een overheerlijke culinaire smaaksensatie”.

 

Meer over Stéphanie Bex: http://www.kokenophakken.be