De distilleerderij Lecompte die in 1923 werd opricht door Alexandre Lecompte, bevindt zich in een oude boerderij in het hart van de Pays d’Auge, met name in het dorpje Notre Dame de Courson. De appelgaarden bevinden zich vlak in de buurt van de boerderij en leveren de beste variëteiten van appels uit de streek. In de kleine boerderij liggen vandaag de dag 800 kleine eikenhouten vaten verspreid over 8 kelders, waarin de zeer oude Calvados langzaam verder rijpt. De familie beschikt over twee alambics uit de Cognacstreek, waarmee ze Calvados Pays d’Auge van constante kwaliteit kunnen produceren. Voor de opvoeding van de Calvados gebruiken ze soms nieuwe of grote eikenhouten foeders, naargelang de smaak die men aan de cuvée’s wil geven :

  • Calvados ‘Lecompte originel’ is heel fruitig en biedt een mooi evenwicht tussen de ‘nervositeit’ van de jeugd en de rijkdom van zijn verse appelaroma’s. Een perfect aperitief.
  • Calvados ‘Lecompte 5 Ans’ kent een fijn evenwicht tussen fruit en vanille, dat laatste vanwege een kort verblijf op nieuw eikenhout.
  • Calvados ‘Lecompte 12 Ans’ heeft een expressie van zeer rijpe appels en kruiden zoals kaneel en nootmuskaat vanwege de rijping op oude portvaten.

Op die manier heeft Lecompte een gamma van smaken die passen bij alle consumptiemomenten, van het aperitief met ‘L’originel’ tot het digestief met de ‘Lecompte 25 Ans’, een oude Calvados met rijke en complexe aroma’s, een waar genot voor kenners en liefhebbers. Iedere cuvée is anders, maar tegelijk beschikt elk van deze cuvée’s over een mooi evenwicht tussen fruit en hout en kan er altijd genoten worden van de fijne aromatische expressie.

Contact

Distillerie Lecompte
Mme Manuela Hupin
ZA Reux – RD 675 – 14130 REUX – Frankrijk
Tél. +33 (0)2 31 64 12 87
Fax +33 (0)2 31 65 44 75
www.calvados-lecompte.com
www.calvados-cocktails.com
manuela.hupin@spirit-france.com

Invoerder

Cinoco Group
5, rue Pierre Van Humbeek
1080 Bruxelles
Tél. +32 (0)2 412 70 40
Fax +32 (0)2 410 14 54
www.cinoco.com
Contact: M. Stephan de Bolle
stephan.debolle@cinoco.com