Het huis Calvados Morin staat bekend om de kwaliteit van haar assemblages. De bekende ‘Morin-smaak’ is in feite het resultaat van verschillende bodemsoorten (terroirs) en appellaties. De jonge Calvados die gekozen wordt om te ouderen, wordt in eerste instantie in een groot vat van 300 à 400 liter in de kelders opgeslagen waar de steeds veranderende klimatologie (temperatuur en vochtigheidsgraad) zijn invloed uitoefent. Ook de gedeeltelijke blootstelling aan zuurstof helpt bij het rijpingsproces. Dit resulteert in een gedeeltelijke evaporatie: het bekende ‘Part des anges’ of ‘Engelendeel’ dat vervliegt. Dit proces is noodzakelijk voor elke mooie eau-de-vie. De kelders zijn gevestigd in grotten en zijn voor een groot deel ook de oorzaak van de mooie kwaliteit van hun Calvados. Gevestigd in de kalkhoudende heuvels van de Vallée d’Eure vormen de kelders een lange galerij, diep uitgegraven in de kliffen.
De vochtigheidsgraad in de grotten maakt van deze plek een ideale locatie om de Calvados in alle rust te laten ouderen, ver weg van de drukte van de stad. De ‘affinage’ is een tweede, zeer belangrijke stap in het rijpingsproces. De omgevingsvochtigheid van bijna 100% zorgt voor een verlaging van het natuurlijke alcoholgehalte waardoor de eaux-de-vie soepeler en harmonieuzer smaken.

Calvados Morin levert een grote keuze aan kwaliteitscalvados die gaan van de 3 jaar oude tot de meer dan 30 jaar oude Calvados in een passende verpakking die de kwaliteit ervan benadrukt. Calvados Morin Calvados uit de Pays d’Auge levert ook fantastische blends die van de beste terroirs afkomstig zijn.

Contact

Calvados Morin
M. Pierre-Yves Viry
10, rue d’Ezy
27540 Ivry la Bataille
Tél. +33 (0)2 32 36 40 01
Fax +33 (0)2 32 36 69 63
www.calvadosmorin.com
calvadosmorin@aliceadsl.fr

Invoerders

Drinks & Food Belgium bvba
Mampaey Wines & Spirits
23, A. Gossetlaan
1702 Groot-Bijgaard
Tel. +32 (0)2 467 34 67
elga@mampaey-wines.be

Barik SA/NV
10, Drenkplaatsstraat
1800 Vilvoorde
Tel. + 32 (0)2 460 51 41
erik.hemelsoet@gmail.com